FlandersBio on Twitter

Follow us on Twitter

News

Nieuws

in het nederlands in english

FlandersBio informs you about important regional and national life sciences news. Send us your news. If your news is of interest to the life sciences community, we will post it on our website.

FlandersBio informeert u over belangrijk nieuws op het vlak van de biowetenschappen. Bezorg ons jouw nieuwtjes. Als het interessant is voor de sector, zullen wij het op onze website plaatsen.

SEPS PHARMA ontvangt 1,5 miljoen EUR subsidie van het IWT

22/01/2010

SEPS PHARMA ontvangt 1,5 miljoen euro subsidie van het IWT voor de start van de klinische ontwikkeling van hun geneesmiddelen.

SEPS Pharma is een bio-farmaceutische firma, opgericht in 2007 en gespecialiseerd in de discovery en ontwikkeling van geneeskundige producten. SEPS is de afkorting van ‘Self Emulsifying Prodrug Systems’ en vertrekt van bestaande geneesmiddelen voor chemisch modificatie. Nieuwe indicaties worden gecreëerd, maar ook de fysico-chemische eigenschappen van het geneesmiddel verbeteren.

SEPS Pharma werkt intensief samen met het Onderzoeksinstituut Biomed van de Universiteit Hasselt en het Laboratorium voor Farmaceutische Technologie van de Universiteit Gent.

Het IWT, Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie, keurde eind 2009 een subsidie van 1,5 miljoen euro goed voor SEPS Pharma. Deze IWT-subsidie maakt het voor SEPS Pharma mogelijk om de preklinische ontwikkeling van haar producten te versnellen en om fase I-studies van twee van de belangrijkste producten te vervolledigen.

In 2009 heeft SEPS Pharma haar eerste in vivo onderzoeken afgerond, waarmee haar LIPRODRUG technologie bevestigd werd: een vernieuwende manier om geneesmiddelen chemisch te wijzigen en daardoor ook de toeleveringswijze aan de patiënt. SEPS Pharma bouwt hierbij verder op publieke kennis, waardoor het risico, de kosten en de tijd van de O&O-activiteiten drastisch lager zijn dan bij een klassieke aanpak.

Source: InnovatieCentrum Limburg

Tags: financing

Join E-news

Interested in a regular update of the life sciences and biotech sector in Flanders? Subscribe to our newsletter.

Subscribe now

Back to top

Print