FlandersBio on Twitter

Follow us on Twitter

News

Nieuws

in het nederlands in english

FlandersBio informs you about important regional and national life sciences news. Send us your news. If your news is of interest to the life sciences community, we will post it on our website.

FlandersBio informeert u over belangrijk nieuws op het vlak van de biowetenschappen. Bezorg ons jouw nieuwtjes. Als het interessant is voor de sector, zullen wij het op onze website plaatsen.

De BD AutoShield™-veiligheidspennaald beperkt het risico op prikaccidenten voor gezondheidswerkers en verzorgers

19/07/2011

Erembodegem, België (19 juli 2011) – BD (Becton, Dickinson and Company), een toonaangevend internationaal bedrijf in medische technologie, brengt vandaag de 5mm BD AutoShield™-veiligheidspennaald op de markt. Het ontwerp van deze pennaalden is zodanig op veiligheid gericht dat gezondheidswerkers en medisch professionelen er diabetici veilig en comfortabel mee kunnen injecteren.

Men schat het aantal prikaccidenten per jaar in de Europese Unie op één miljoen, waarvan 10.000 in België alleen en 25.000 in de Benelux . Ze zijn bijzonder gevaarlijk omdat via het bloed levensbedreigende ziekteverwekkers kunnen worden overgebracht zoals hepatitis B (HBV), hepatitis C (HCV) en hiv.

"Prikaccidenten vormen het meest frequente beroepsrisico voor gezondheidswerkers, inclusief verzorgers van diabetespatiënten", zei Marian Belsack, Business Director van BD Medical - Diabetes Care in de Benelux. "Voor ons is het zeer belangrijk dat mensen met diabetes en hun verzorgers deze aandoening zo veilig en efficiënt mogelijk onder controle houden. De BD AutoShield™-veiligheidspennaald is de nieuwste aanwinst in ons gamma van innoverende producten die gezondheidswerkers en patiënten beschermen tegen prikaccidenten en mogelijke infecties."  

De BD AutoShield™-veiligheidspennaald heeft een beschermkap die na de injectie automatisch sluit om prikaccidenten te vermijden. De in de Benelux verkrijgbare 29G x 5mm naalden zijn de enige veiligheidspennaalden die compatibel zijn met alle penmerken voor de behandeling van diabetes. Kortere naalden blijken even efficiënt te zijn als langere naalden voor patiënten van om het even welk lichaamstype. Ze zijn ook minder angstaanjagend, minder pijnlijk bij de injectie en ze verminderen het risico op intramusculaire injecties. 

Source: Becton, Dickinson and Company

Join E-news

Interested in a regular update of the life sciences and biotech sector in Flanders? Subscribe to our newsletter.

Subscribe now

Back to top

Print